Светофарни инсталации

 1. Светофари към слаботокови инсталации в жилищни сгради

Удобството и безопасността винаги са били модерни, особено когато става въпрос за вашето жилищно пространство. Услугата на Alexander Electric „изграждане на светофарни инсталации в жилищни сгради” ги предоставя дори там, където не знаете, че имате нужда.

Защо да инвестирате в подобна услуга

На паркингите в жилищните сгради се слагат светофари, които изпълняват контролно-пропусквателна функция – дават достъп на вашия автомобил до паркинга. В зависимост от проекта на сградата, светофарите могат да бъдат както хубаво допълнение към модерната визия, така и необходимост, гарантираща вашата безопасност и тази на другите. Можем да сведем ситуациите, в които има нужда от светофарна инсталация във вашата кооперация до следните:

 • Наличие на тесен участък, който възпрепятства разминаването на автомобилите
 • Тясна рампа, която служи за вход и изход от паркинга
 • Проект на сградата, направен по начин, който изисква по начало поставянето на светофарна инсталация
 • Ограничен контрол на достъп само за автомобили с конкретни регистрационни номера (допълнително се инсталират камери за идентификация и регулираща бариера)

Какво прави Alexander Electric

За нас е важно клиентите ни да са добре запознати с това, което им предлагаме. Освен разнообразие от услуги, прецизност и гъвкавост, ние държим на ясната комуникация и прозрачните условия. Вярваме, че те са ключа към дълготрайно партньорство и постигнати резултати.

 Услугата ни се разделя на няколко основни етапа:

 • Оглед на обекта и изготвяне на план за действие, съобразен с вашите нужди и желания
 • Поставяне на светофарните апарати
 • Прекарване на проводници, които да обединяват сигнала към общ контролер
 • Програмиране на контролера
 • Монтаж на цялата система
 • Оживяване на системата
 • Поддръжка

Кога е най-подходящо да се извърши услугата?

Етапът на окабеляване се случва по същото време, когато се окабелява и целият сутерен, а монтажът на устройствата се случва преди получаването на Акт 16.

 1. Светофарни инсталации в градска среда

Вероятно не знаете това, но Alexander Electric e по-близо до вас отколкото можете да предположите. Сред услугите ни се нарежда и инсталирането на светофари, регулиращи движението по пътищата, по които всеки един от нас преминава ежедневно.

Как работят светофарните устройства всъщност

Стандартните светофари на всички градски кръстовища събират сигнална информация от много канали, която се съхранява в основата на инсталацията, а именно – контролер.

Какво прави Alexander Electric

Основните процеси, които се случват при тази услуга, са два : автоматизация и  механизация.

Автоматизацията включва програмирането на контролера. Това включва задаване на специфичен интервал от време, чрез който светофарната инсталация  оперира. От Alexander Electric съобразяваме натовареността на кръстовището с параметрите, които задаваме – при по-заети участъци интервалът за преминаване винаги е по-дълъг, за да се избегне максимално образуването на трафик.

Професионалният ни ангажимент включва и оптимизация на движението – синхронизираме дадената светофарна инсталация с останалите, за да се сведем до минимум възможните смущения и неудобства. Движението и безопасността на пешеходците не остават извън нашия фокус – при анализиране на кръстовището екипът ни изследва и обмисля всеки детаил. Такъв детаил е и съобразяването на големината на светофарното тяло, за да бъдем изрядни по всички стандарти. На последна инстанция, КАТ преразглежда и съгласува нашия проект, след което сме готови да започнем своята работа.

При инсталацията на светофарите се окабеляват всички връзки, които предават сигнализация на контролера, който от своя страна се захранва при мощност от 220v. За функционирането на светофарите се използват слаботокови (до 48V) сигнали, които осъществяват безопасен режим на работа.

Стремеж към зелен начин на живот

Диодните светофарни кръстовища, които работят с такива слаботокови сигнали, изместват веднъж за винаги ламповите. Подобен начин на работа спестява много електроенергия. Като компания на бъдещето, Alexander Electric непрекъснато осъвременява и подобрява своите методи на работа, за да отговаря на последните изисквания за екосъобразност и опазване на планетата.

 

Електроизграждане, проектиране на електроинсталации, електроуслуги и
системи за автоматизация.